Pro Blog


Napjaink elengedhetetlen eleme egy sikeres vállalkozás weboldalához

  • 2017, február 2
  • K. A.
reszponzív webdizájn

Az informatika fejlődésének köszönhetően mára rengeteg eszköz van, amely webes böngészésre alkalmas. A reszponzív weboldal egy olyan megközelítéssel tervezett weboldal, amelynek a célja az, hogy optimális megjelenést biztosítson - könnyű olvashatóság, egyszerű navigáció a lehető legkevesebb átméretezéssel és görgetéssel - a legkülönfélébb eszközökön (az asztali számítógép monitorjától egészen a mobiltelefonokig).

Egy vállalkozás elsődleges online megjelenése maga a weboldal, ezért nagy jelentőséggel bír marketing szemszögből nézve. A mobil eszközök elterjedésével, manapság már többen szörfölnek a világhálón okos eszközeik segítségével, mint asztali számítógépről. Az új tendenciák a Google sok tényezős keresési algoritmusát is megváltoztatták. 2016-tól a mobilról indított keresések még kiemeltebb szerepet kaptak. Így a weboldalak mobilbaráttá tétele igen fontossá vált. Az efféle optimalizálás javítja az adott weboldal a Google organikus találati listájában elfoglalt pozícióját.

Manapság már többen neteznek mobilról eszközökről.

A responsive web design napról-napra terjed, mind többen alkalmazzák. Segítségvel egyre több felhasználó érhető el. Ezért fontos, hogy ezen igények figyelembevételével weboldalunkat alapvetően reszponzívra tervezzük meg.

Fontos, hogy ne lógjon ki semmi a képernyőből mobilnézetben sem