Pro Blog

90-es és 2000-es évek leghíresebb web design-jai | Pro Online

Érdekel milyen volt az első Facebook, Google, vagy Apple weboldal? Esetleg, hogy melyik volt a legmenőbb, erotikus tartalmú oldal 1996-ban?

2019.04.07

90-es és 2000-es évek leghíresebb web design-jai

Olyan cégek weboldalával és web design megvalósításával foglalkozunk első körben, akik ma is léteznek. Sőt mi több mindennapjaink meghatározó részévé váltak a ma már nevetségesnek tűnő weboldalaikkal is egyetemben. Ki tudja lehet, hogy pont ennek volt köszönhető a sikerük.

Elsőként nézzük meg a Facebook-ot, jobban mondva a thefacebook-ot.

Így nézett ki a legelső oldaluk, 2004-ben:

2005-ben a már csak Facebook néven ismert oldal:

2008.augusztus 26.-án már több mint 100 millió ember követte és ezt a web design látták:

 

Az Adobe szinte minden tekintetben az egyik legrégebbi cég az informatika világában. 1986-ban szabadalmaztatták a PDF-et és így váltak világhírű mamutvállalattá. Így nézett ki az első weboldaluk, 1996-ban:

Az Adobe legnagyobb riválisa a Macromedia volt. Ők voltak az elsők, akik felismerték a web designban rejlő perspektívákat. Nem csoda, hogy az ő web design-juk áll a legközelebb webergonómia szempontjából, a mai weboldalak számára is elfogadható trendhez. Persze itt érdemes megjegyezni, hogy ez alatt azt értjük, hogy komolyan vették az emberi szem mozgását és azt, hogy mit képes felfogni az emberi agy és mit nem.

Muszáj megemlíteni ezen a ponton, hogy az ő fejlesztésük volt a web designer/webszerkesztő program: Dreamweaver, ami jelenleg az Adobe neve alatt fut. Mivel a Macromediat bekebelezte a designer óriás.

Mégis jó döntés volt a Macromedia részéről, hogy eladták a saját cégüket. Hiszen az ő nagy találmányuk és szabadalmuk a flash volt, ami a 2000-es évek közepén kifújt a JavaScript és a CSS3 kódolási nyelvek megszületésével és elterjedésével. (Magyarországi weboldalak meglepően jelentős része használ még mindig flasht, ami egyenlő az öngyilkossággal a Google szemében.)

Macromedia, 1995:

 


 


<< Vissza a hírekhez Olvass tovább >>


Kérj ajánlatot tartalom és marketing szövegírásra >>

11 db nevetséges UI/webdesign ötlet, ami megvalósult

11 db nevetséges UI/webdesign ötlet, ami megvalósult

Word Press sötét mágia azaz plugin summoner

Word Press sötét mágia azaz plugin summoner

Mi a trendi Webdesign téren 2019-ben?

Mi a trendi Webdesign téren 2019-ben?