Pro Blog

Weboldal készítés előtt érdemes megnézni a 2023-as slider trendeket | Pro Online

Az idei év webdesign trendjeiben is jelentős szerepe lesz a slidereknek, amelyek a fejlesztéseknek hála egyre több típussal és különlegességgel igyekeznek már a főoldalon megnyerni a látogató tetszését.

2023.05.06

Weboldal készítés előtt érdemes megnézni a 2023-as slider trendeket

A cél töretlen, olyan minőségi tartalmat kell készíteni, amely felkelti és megragadja a látogatók figyelmét, és megelőzi a hasonló témájú weboldalakat a Google keresőjében. Ebben pedig nagy segítség lehet az első benyomás, a tartalom tálalása, a szórakoztató tartalom és design ötvözése. Az oldalakon megjelenő slider designok sokszínűsége évről-évre változik, azonban van néhány, amelyek már hosszú idő óta népszerűek a weboldalakon, és 2023-ban is az lesz.

A weboldalak slidereinek különböző típusai alkalmazhatók a vizuális vonzerő és a felhasználói élmény fokozása érdekében. Mindegyik típus egyedi lehetőségeket és funkciókat kínál a különböző igényeknek és preferenciáknak megfelelően. Érdemes megjegyezni, hogy a slider típusának kiválasztásakor a weboldal készítés céljaihoz, a célközönségéhez és általános designesztétikájához kell igazodni. Emellett olyan szempontokat is figyelembe kell venni, mint a mobilos érzékenység, a betöltési sebesség és a használhatóság, hogy a különböző eszközökön zökkenőmentes felhasználói élményt biztosítson.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhányat a legkedveltebb slider típusok közül, amelyek segíthetnek a weboldalakon való konverzió növelésében.

Kép sliderek

Természetesen továbbra is a képes tartalommal ellátott sliderek a leggyakoribb és legszélesebb körben használt slider típusok. Képek vagy vizuális elemek sorozatát mutatják be, amelyek automatikusan átmenetet képeznek, vagy a felhasználó manuálisan navigálhat bennük. A képek csúsztatása továbbra is sokoldalú, és különböző célokra használható, például termékképek megjelenítésére, a legfontosabb jellemzők kiemelésére vagy portfólió bemutatására.

Tartalom sliderek

A tartalmi sliderek a szöveges információk dinamikus és vonzó módon történő bemutatására összpontosítanak. Ideálisak hírcímek, ajánlások vagy bármilyen olyan tartalom megjelenítésére, amely figyelemfelkeltő megjelenítést igényel. A tartalmi sliderek gyakran tartalmaznak figyelemfelkeltő tipográfiát, animációkat és átmeneteket, hogy megragadják a közönséget.

Videós sliderek

A videós sliderek az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségre tettek szert a videós tartalmak növekvő elterjedtsége miatt a webhelyeken. Ezek a liderek lehetővé teszik a videók zökkenőmentes integrálását, magával ragadó élményt nyújtva a látogatóknak. A videós sliderek használhatók termékdemók, videós ajánlólevelek bemutatására, vagy például a márka történetének vizuális áttekitnésére.

Körhinta sliderek

A körhinta slidereket úgy tervezték, hogy több elemet vagy képet mutassanak be vízszintes vagy függőleges körhinta formátumban. Lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egy tartalom- vagy termékhalmazban görgetni tudjanak, így ideálisak e-kereskedelmi webhelyek vagy nagy készlettel rendelkező platformok számára is. A körhinta típusú sliderek gyakran használják termékgalériák, vásárlói vélemények vagy blogbejegyzések előnézeteinek megjelenítésére.

Interaktív sliderek

Az interaktív típusok célja a felhasználók bevonása és aktivitásra bírásra interaktív elemekkel vagy funkciókkal. Ezek a sliderek gyakran tartalmaznak olyan funkciókat, mint a slideren belüli sliderek, interaktív térképek vagy interaktív kvízek és kérdőívek. Az interaktivitás fokozhatják a felhasználók reakcióját, és magával ragadóbb böngészési élményt teremthetnek.

Parallax sliderek

Ez a változat vizuálisan lenyűgöző hatást kelt azáltal, hogy különböző sebességgel mozgó rétegelt elemeket tartalmaznak, amelyek az elmélyülés élményét keltik. Ez a típus különösen népszerű a történetmesélő weboldalakon, ahol a slideren való görgetés egy téma körüli vizuális utazás különböző részeit tárja fel.


<< Vissza a hírekhez


Kérj ajánlatot tartalom és marketing szövegírásra >>

Ezek a webdesign trendek meghatározók 2023-ban

Ezek a webdesign trendek meghatározók 2023-ban

Azok a csodálatos ’90-es évek – a weboldal készítés hőskora

Azok a csodálatos ’90-es évek – a weboldal készítés hőskora

Mire jó az SEO optimalizálás weboldal készítésnél?

Mire jó az SEO optimalizálás weboldal készítésnél?