Pro Blog

A betűtípus választása 2023-ban is a weboldal készítés alapja | Pro Online

A weboldal kialakításának egyik sarkalatos kérdése, hogy milyen betűtípus(ok) legyen(ek) meghatározó(k), amelyeknek az üzenet mellett a design szerves részének kell lenni, hogy maximális legyen az írott tartalom sikere.

2023.06.02

A betűtípus választása 2023-ban is a weboldal készítés alapja

Ma már nem kérdés, hogy egy weboldal sikerességének a titka, hogy minden szempontból megfeleljen a céljának, és rendszeresen frissüljön. Utóbbi, vagyis a tartalom állandó bővítése kiemelten fontos a Google keresőjében elfoglalt pozíció miatt, minél gyakrabban kerül fel releváns szöveges tartalom, amely megfelel a keresők kívánalmainak is, annál biztosabb, hogy idővel az oldal előrelép a rangsorban. Azonban az sem mindegy, hogy a szöveges tartalom mennyire alkalmazkodik az oldal designjához, így az sem mindegy, milyen betűtípusokat választunk.

Alább sorba veszünk pár népszerű betűtípus példát, de a webdesign és a trendek folyamatosan változnak. A betűtípusok kiválasztásakor fontos figyelembe venni a weboldal célját, a tartalom jellegét és a vállalkozás stílusát. A megfelelő betűtípus kiválasztása segít a weboldal átláthatóságában, a felhasználói élmény növelésében és az egyedi megjelenés kialakításában.

Roboto

A Roboto egy modern, letisztult és könnyen olvasható betűtípus, amely jól működik különböző stílusú weboldalakon. Kiválóan alkalmazható a fejlécekben, címekben és bekezdésekben.

Blimey

A szecesszió és a 70-es évek pszichedelikus plakátgrafikái által inspirált Blimey betűtípust úgy tervezték, hogy nagy méretben használható legyen, és minden használatakor nagy hatást keltsen.

Open Sans

Az Open Sans egy sokoldalú, barátságos betűtípus, amely könnyen olvasható szövegekben és egyéb tartalmakban. Jól illeszkedik az általános webes tervezéshez, és sok stílusban jól mutat.

Lato

A Lato egy elegáns és modern betűtípus, amely kiválóan alkalmas weboldalakhoz és digitális tartalmakhoz. Könnyen olvasható és jól kiemelheti a címeket és a bekezdéseket.

Gooper

A hírhedt Cooper betűtípus modern testvére, a Gooper már sokkal sokoldalúbb. Népszerűek a világos változatok, és az Italic opciókkal ez lehet az egyik legjobb kurzív betűtípus olyan projektekhez, amelyeknek szükségük van egy kis furcsaságra. Még félkövér és kövérített betűtípussal is rendelkezik, amit nagyon hiányoltak az eredeti Cooper betűtípusból.

Montserrat

A Montserrat egy stílusos, geometrikus betűtípus, amely lendületet és dinamizmust adhat a weboldalaknak. Kiválóan alkalmas címekhez és kiemelt szövegekhez.

Poppins

A Poppins egy modern és tiszta betűtípus, amely sokoldalú és jól alkalmazható különböző webes projektekben, mert jól olvasható és kifejező. Ráadásul a betűtípusok harmóniája sem mindegy, a Poppins remekül passzul a Montserrattal.

Playfair Display

A Playfair Display egy elegáns, szépíró betűtípus, amely főként fejlécekhez és stílusos szövegekhez ajánlott. Klasszikus megjelenést kölcsönözhet a weboldalaknak.


<< Vissza a hírekhez


Kérj ajánlatot tartalom és marketing szövegírásra >>

Ezért kell karbantartani egy weboldalt

Ezért kell karbantartani egy weboldalt

A weboldal készítés is könnyebb a mesterséges intelligenciával

A weboldal készítés is könnyebb a mesterséges intelligenciával

Weboldal készítés előtt érdemes megnézni a 2023-as slider trendeket

Weboldal készítés előtt érdemes megnézni a 2023-as slider trendeket