Pro Blog

A weboldal készítés is könnyebb a mesterséges intelligenciával | Pro Online

Az idei évet eddig egyértelműen a mesterséges intelligencia határozza meg, és még csak ismerkedünk vele, már most egy sor területen jelenthet hatalmas segítséget, többek között a weblap készítés területén.

2023.05.12

A weboldal készítés is könnyebb a mesterséges intelligenciával

Alig néhány hete elérhetők a széles közönség számára a mesterséges intelligenciák (AI), ám máris mindenki arra kiváncsi, mire képes a jövőt leginkább meghatározó, eddig csak scifikben megálmodott vívmány. Az OpenAI és a Bing mesterséges intelligenciáját már mindenki kedvére nyúzhatja, kérdezhet tőle, feladatokat adhat neki, leérettségiztetheti… És közben már a játszadozás mellett valóban hasznos feladatokkal is megbízható, és már most biztosra vehető, hogy egy sor munkaterületen lesz fontos társunk. A weboldal készítés éppen ilyen terület.

A mesterséges intelligencia rendkívül hasznos lehet a weboldalak létrehozásában is, és az alábbi feladatokat már most biztonsággal rábízhatjuk.

Tartalomgyártás

Az AI képes automatikusan létrehozni szöveges tartalmakat egy weboldalhoz. Például egy vállalkozás leírása vagy termékekről szóló információk betáplálásával akár a honlap szövegezésével is megbízhatjuk, az AI képes új, egyedi szöveges tartalmat generálni, amelyek hasznosan illeszkednek a weboldalad tartalmi felfogásához. Bár még a bonyolultabb tartalmak gyártására nem alkalmas, nem kell sokat várni erre sem. Ráadásul már magyar nyelven is szinte tökéletesen működik.

Ugyanakkor kár lenne elhallgatni, hogy egyelőre még nem pontos, és kényszeresen igyekszik megfelelni az elvárásoknak, akkor is, ha éppen nem biztos a válaszokban. Ám ez is elsősorban a ChatGPT-re igaz, a Bing keresőjét forradalmasító AI már sokkal megbízhatóbb. És ha az érdeklődés a technológia iránt töretlen marad, akkor biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan az igényeknek megfelelően korrektebb munkát fog elvégezni helyettünk.

Emellett képek generálására is alkalmas, és a webdesign megalkotásában is segítségünkre lehet. Képes megérteni, és az üzenetnek megfelelően választani a színek, vagy a weboldal hangulatát meghatározó designelemek között.

Tervezés és elrendezés

A mesterséges intelligencia képes segíteni a weboldal elrendezésének és designjának tervezésében. Algoritmusokat használhatunk, amelyek képesek az általad megadott paraméterek alapján különböző elrendezéseket és designokat generálni. Ez megkönnyíti a weboldal külsejének kialakítását.

Személyre szabás

Az AI figyelembe veszi a felhasználók preferenciáit és viselkedését, és ennek alapján képes személyre szabott tartalmat és ajánlásokat generálni. Például, ha egy látogató már böngészett a weboldalon, a mesterséges intelligencia javasolhat hasonló termékeket vagy tartalmakat az érdeklődési körének megfelelően.

Chatbotok és ügyfélszolgálat

AI chatbotokat is használhatunk a weboldalunkon, hogy automatizált ügyfélszolgálatot nyújtsunk. A mesterséges intelligencia válaszolni tud a felhasználók kérdéseire, problémáira és segítséget nyújthat az online interakciók során.

Az AI egy nagyon hasznos eszköz, ám egyelőre csak eszköz, amelyet az emberi kreativitás és döntéshozatal mellett alkalmazunk. Az emberi személyzet és a fejlesztők továbbra is fontos szerepet játszanak a weboldal tervezésében és kialakításában. A mesterséges intelligencia ugyanakkor fontos segítséget nyújthat a folyamat során, pontosíthat dolgokat, de nem helyettesítheti a szakemberek és az emberi kreativitás szerepét. Még.


<< Vissza a hírekhez


Kérj ajánlatot tartalom és marketing szövegírásra >>

Weboldal készítés előtt érdemes megnézni a 2023-as slider trendeket

Weboldal készítés előtt érdemes megnézni a 2023-as slider trendeket

Ezek a webdesign trendek meghatározók 2023-ban

Ezek a webdesign trendek meghatározók 2023-ban

Azok a csodálatos ’90-es évek – a weboldal készítés hőskora

Azok a csodálatos ’90-es évek – a weboldal készítés hőskora