Pro Blog

Weboldal készítés ingyen, Baby! | Pro Online

"Csak neked! Csak most! Csak azért is! " Az online website builder-ek világát éljük, illetve szerencsére csak részben. Gyűjtő néven CMS, azon belül online CMS.

2019.05.31

Weboldal készítés ingyen, Baby!

írta: Vertetics M. Béla

 

"Egy értelmes ember tud magának ingyen weboldalt készíteni" - mondta egy állatorvos, amikor Bogival (kollégánkkal) beszélt telefonon. Arra gondoltunk, hogy utána járunk a dolognak. Pontosabban annak, ha valaki most önmagának ingyen szeretne weboldalt készíteni, akkor milyen lehetőségei vannak.

Igazából elég sok lehetőség nyílik a weboldal készítésre. Az online website builder-ek világát éljük, illetve szerencsére csak részben. Gyűjtő néven CMS, azon belül online CMS. Nemzetközi szinten a Wix az egyik legismertebb, Észak-Amerikában talán a Shopify és a Squarespace nagyon népszerű. Szerintünk a legegyszerűbb és legszebb dolgokat a Weebly-ben lehet összedobálni. Magyarországon talán a Webnode a legismertebb, de a Shoprenter-nek úgyszintén van online CMS-e, amivel webshopot tudunk készíteni.

Bizonyos tekintetben ide sorolható a világon a legismertebb WordPress is, de az egy bonyolultabb eset, mert inkább a klasszikus, telepítgetős (off-line) szerkesztők közé tartozik.

Ingyenes az ingyenes?

A rövid válasz: nem. A kicsit hosszabb válasz: nem teljesen. Azt azért senki sem mondja, hogy a saját domain neveddel összekapcsolhatod. Vagyis, ha online szerkesztesz egy weboldalt, annak lesz pl. wix.com/egyedidomain elnevezése. Az egyedi domain névvel való összekapcsolás sosem ingyenes. Viszont az adott oldal szerkesztőjével könnyedén össze tudunk dobálni magunknak egy weboldalt, ami akár még jól is nézhet ki, sőt lehet, hogy funkcionál is.

Hol a csapda?

Nincs csapda! Üzlet viszont van. Senki nem ad ingyen tárhelyet, készíti el az adatbázist, végzi el rendszergazda feladatokat, ad valamiféle support-ot és infókat ingyen. Ez üzlet. Ha azt szeretnéd, hogy az általad online szerkesztett csoda (avagy förmedvény) hibátlanul működjön előbb-utóbb a szolgáltatásokért fizetned kell. Cég és választott csomag függő, hogy mennyit, de 1-3 év alatt fizeted ki egy weboldal árát.

Megéri?

Igen, ha az ember egy kezdő vállalkozó és nem tudja, hogy hogyan fog bejönni a terméke, szolgáltatása a fogyasztóknak, akkor tutira megéri, mivel nem kell a webfejelsztés költségeit egyből kifizetni. Pár ezer/tízezer forintos részletekért cserébe ki tudja próbálni magát és vállalkozását online. Hatalmas előnye, hogy elkészül a weboldal szövege, tagolása, saját egyedi webdesign-ja. Ha ügyes, mivel szinte minden folyamatosan fejleszthető, megtudhatja, hogy mit szeretnének látni a weboldalán az ügyfelei.

Nem mindegyik, de több online weboldal szerkesztők nagy előnye még, hogy gyönyörű weboldalakat lehet össze kattintgatni moduláris elemekből. Ráadásul a funkciókat, amiket össze kattintgattunk, sokszor több hét lenne egyedileg lefejleszteni. Így pedig 10 perc alatt csak össze kell dobálni.

Hátulütők! (olvass tovább)


<< Vissza a hírekhez Olvass tovább >>


Kérj ajánlatot tartalom és marketing szövegírásra >>

Mit fejlesztettünk az utóbbi hetekben?

Mit fejlesztettünk az utóbbi hetekben?

10 legjobb betűtípus 2019-es webdesign trendek alapján

10 legjobb betűtípus 2019-es webdesign trendek alapján

Influencerek, akik a testükkel adnak el

Influencerek, akik a testükkel adnak el